Blog

Anouk en haar yoga ontspanning

Vandaag heb ik een hele drukke dag ondanks de Corona Lockdown. Mijn administratie ben ik namelijk aan het bijwerken. De vervelendste bezigheid van het kwartaal. Het is niet alleen bonnen invoeren maar ook opvragen want uiteraard ben ik er wat kwijt geraakt in mijn mail. Gek genoeg gaat bij de ander opvragen sneller, dan bij mezelf in mijn mailbox zoeken. Als ik een kort bericht stuur naar een inkoopadres met de vraag de paar facturen van Q4 naar mij te sturen, krijg ik meteen antwoord:
“ Mevrouw wat bedoelt u met Q4? Dit hebben wij niet in ons assortiment”
“ Nee, meisje het is geen shampoo of iets wat je op je ogen smeert. Het betekent kwartaal 4. Dat houdt in, de facturen uit oktober, november en december. “
Ik delete mijn antwoord en gun haar een leermoment.

Soms is het beter dat ik alle andere kanalen uit zet tijdens mijn administratie. Voor mijn focus. Maar dat doe ik natuurlijk niet, want ik kán namelijk alles tegelijk.
Bericht op mijn app “ Hi Mascha, ben jij het?”
Ik: “ Uh ja en met wie heb ik het genoegen”
De app: “ Ik ben het, Anouk”

Weg focus.

Er schieten meteen allerlei Anouk’s door mijn hoofd. Er staan er vijf in mijn telefoon, maar wel met naam & nummer. Naar mijn weten ken ik geen Anouk die afkomstig is uit de Nederlandse Antillen. Het kan natuurlijk die Anouk zijn, die geëmigreerd is.  Zij is wel een globetrotter maar ze woont net in Spanje, dus dat lijkt mij stug. Buiten dat, waarom zou ze mij appen eigelijk?

De andere Anouk uit mijn lijstje heb ik laatst nog op de app gehad. Die kan het zeker niet zijn. Irritant dit. Er staat ook geen foto bij. Nog een irritanter.  Ik sla het nummer op onder de naam Anouk??. Wellicht verschijnt er dan een foto in beeld want ik ben toch wel nieuwsgierig geworden. Nope, geen foto. Maar Anouk houdt mij bezig.
Ik; “ Hi Anouk kennen wij elkaar?’
Ze is weer offline. Bloed vervelend vind ik haar nu al. Maar sowieso mensen met wie ik in een app gesprek zit en vervolgens verdwijnen als sneeuw voor de zon, een uur later zich weer aanmelden alsof er geen uur heeft tussen gezeten, vind ik bloed vervelend. Ik kwak mijn telefoon opzij. BTW Q4 wacht.
De app: Anouk heeft een foto gestuurd. 

Zo, Anouk is grijs geworden zeg. Ze zit op een Yoga matje. Lekker ontspannen. Ze geniet duidelijk. De Antillen doen haar goed. Maar iemand op een yogamatje met een kop thee. Genietend. Over de top vrolijk in de camera kijkend. Ken ik niet. Ik heb geen fucking idee wie dit is.

Ik ga maar even op Facebook zoeken en Google-en. Zo gênant als we elkaar wel zouden kennen. Dit kost mega veel tijd, maar het loslaten lukt toch ook al niet meer.

Facebook kent haar niet, maar Google wel:

Anouk verdiept zich vooral in yoga. Wil graag een Yogales bij je boeken. Of iets anders op gebied van ontspanning. Ik lees verder. Ok, ik ga Anouk niet meer antwoorden. Ze wil mij dildo’s verkopen waarvan de gebruiksaanwijzing  op foto wordt uitgelegd.
Tijdens mijn google-en:
De app : Anouk heeft een afbeelding gestuurd.
Normaal denk ik het beter te weten dan mijn navigatie, Wikipedia en Google. Dus  zit ik in tweestrijd. Heeft Google gelijk of niet.
Eigenwijs. Ik kijk toch.
Gadver, Google wint.

Ik maak mij zorgen. Zou de profielfoto van “Anouk” de hele wereld rond gaan zonder dat ze het zelf weet? Ik verander mijn profielfoto in een besneeuwde berg. Voor de zekerheid.

Ali van de Wegenwacht

februari 27, 2021

Mijn verjaardagscadeau

maart 14, 2021